Bio Caroten+E Pharma Nord pentru vedere, piele, membrane mucoase, imunitate
- Beta-caroten pur, precursorul natural al vitaminei A, într-o formă stabilă şi uşor digerabilă
- Sănătatea pielii și a membranelor mucoase
- Contribuie la menținerea vederii normale
- Funcționarea normală a sistemului imunitar, mărește rezistența la infecții respiratorii
- Metabolismul normal al fierului
- Îmbunătățește vederea, mărește acuitatea vizuală pe timp de noapte
- Contribuie la procesul de diferențiere celulară
- Contribuie la înlăturarea petelor pigmentare determinate de vârstă
- Reduce riscul apariției cancerului, oferă protecție împotriva afecțiunilor canceroase
- Vitamina A susține sănătatea pielii, părului, oaselor, dinților și gingiilor
- Vitamina E naturală contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
- Fabricat în Danemarca sub control farmaceutic
Bio Caroten+E se prezintă sub forma a mici capsule care conțin echivalentul a 1000mcg. de vitamina A. Această doză este aproape 125% din Valoarea Nutrițională de Referință pentru beta-caroten. Beta-carotenul este introdus într-o matrice de ulei, matrice care păstrează amestecul stabil şi creşte biodisponibilitatea produsului. Studiile documentează faptul că beta-carotenul sub formă de supliment are o biodisponibilitate mai mare decât atunci când îl ingerăm din legume.
Bio-Caroten+E conține și vitamina E naturală, sub formă de D-alpha-tocopherol.
Betacarotenul este unul din cei 600 de reprezentanți ai familiei carotinelor vegetale. Este cunoscut și sub denumirea de provitamina A, ceea ce înseamnă că o parte din betacarotenul ajuns în organism odată cu alimentele este transformat în vitamina A.
Sursele cele mai valoroase de betacaroten sunt morcovii, spanacul, varza creață, pepenele galben și caisele.
Beta-carotenul este o carotenoidă. El aparţine unui grup de coloranţi vegetali galbeni-roşii şi este cel care dă morcovilor culoarea portocalie. Beta-carotenul este şi o pro-vitamină şi poate fi convertit în vitamina A atunci când organismul are nevoie. În anumite zone de pe glob, beta-carotenul este singura sursă de vitamina A a locuitorilor. Vitamina A contribuie şi la procesul de diferenţiere celulară din organism şi la funcţionarea normală a sistemului imunitar, menținerea vederii normale.
Beta-carotenul este o sursă vegetală de vitamina A. Beta-carotenul este o substanţă liposolubilă şi are nevoie de prezenţa grăsimilor pentru a putea fi absorbit în organism. Când beta-carotenul este convertit în vitamina A, aceasta contribuie la menţinerea sănătăţii pielii şi a membranelor mucoase.
În opinia cercetătorilor, vitamina A reduce riscul apariției cancerului, deoarece sprijină diferențierea celulară și, astfel, poate controla înmulțirea nelimitată a celulelor cancerigene, iar zincul contribuie la reglarea circuitul vitaminei A în celule.
Din păcate, deseori alimentele consumate conțin chimicale și substanțe nocive din mediul înconjurător, nefiind ideale ca sursă de vitamine. În morcovi, de exemplu, se găsesc adesea cantități mai mari de cadmiu și nitrați decât de betacaroten, excepție făcând doar plantele cultivate prin metode ecologice.
Vitamina E este o substanţă liposolubilă. Efectul principal al vitaminei E este acela de antioxidant, deoarece are rol în inhibarea oxidării acizilor graşi nesaturaţi. Vitamina E sprijină protecţia celulelor organismului împotriva stresului oxidativ.